dijous, 17 de gener del 2013

LA MORT DE JULI CÈSAR


SALVETE,
No fa gaire l'alumne de 4ESOB ,Martí Villanueva Contel,em va comentar que havia llegit a el periódico una notícia força interessant sobre la mort del Cèsar.Llegiu l' article que va escriure l'esmentat alumne,basant-se en el link que trobareu a continuació.

Aprofito l'avinentesa per recomanar-vos una bona pel·lícula sobre el tema ,que encara podeu veure als cinemesINVESTIGADORS LOCALITZEN EL LLOC EXACTE ON VA MORIR ASSASSINAT JULI CÈSAR


Investigadors espanyols han descobert  Torre Argentina, al centre de la ciutat de Roma, el lloc exacte on va ser apunyalat Juli Cèsar.
Alguns documents històrics afirmaven que Juli Cèsar va morir en l'anomenada Cúria de Pompeu mentre presidia la reunió del Senat.
No obstant, ara els científics del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), en col·laboració amb l'Ajuntament de Roma, han trobat una prova arqueològica que situa aquell lloc entre les ruïnes de Torre Argentina.
Concretament, han trobat una estructura de formigó amb una base de 3 x 2 metres i una altura superior a 2 m que va ser col·locada per ordre d'August ( fill adoptiu i successor de Juli Cèsar) per condemnar l'assassinat del seu pare. "Més que un homenatge, creiem que la llosa va ser col·locada per indicar que en aquell lloc exacte va passar un fet transcendent i que havia de ser considerat un lloc funest", explica Antonio Monterroso, de l'Institut d'Història del Centre de Ciències Humanes i Socials del CSIC, a Madrid.
L'estructura de formigó, que es troba actualment en un mal estat de conservació, es va convertir amb el pas dels segles en un mur, es va construir a sobre i fins i tot va ser reformada en l'edat mitjana. La suposada llosa no té cap inscripció ni res que testifiqui el seu noble passat, però els investigadors del CSIC insisteix que no formava part del nucli original de la Cúria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada