dilluns, 23 d’agost del 2010

El SECRET DE KELLS

NOMINADA ALS ÒSCAR® 2010 - MILLOR PEL·LÍCULA D' ANIMACIÓ
PREMI DEL PÚBLIC - FESTIVAL INT. D' ANIMACIÓ D' ANNECY 2009
PREMI DEL PÚBLIC - FESTIVAL. INT DE CINEMA D' EDIMBURG 2009
PREMI DEL PÚBLIC - FESTIVAL INT. DE CINEMA DE DUBLÍN 2009Si us agrada el cinema d’animació us recomano una meravella.Cal dir que la pel•lícula té un rerefons literari de gran qualitat,un excel•lent guió,un cromatisme viu (fixeu-vos bé en els taronges,verds i blaus) uns valors humans:la lluita contra l’obscurantisme,la cultura de l’esforç per aconseguir el que volem,etc.
Realment, el gran protagonista és un pergamí escrit en llatí,que neix gràcies a l’ajut del món màgic irlandès.Us encantarà.El Llibre de Kells,rep el nom de l’Abadia de Kells a Irlanda,és el més famós i un dels millors manuscrits en el que es coneix com l’estil Insular.Va ser elaborat en monestirs a Irlanda, Escòcia i Anglaterra;datat al s.IX .
L’Abadia va ser saquejada pels víkings al s.X i no se sap com va sobreviure.Potser la pel•lícula us ajudarà a desvetllar el misteri.
Sinopsi de Verdi ParK
Brendan, un joven monje de 12 años, vive en una remota abadía fortificada de Kells, en la Irlanda del siglo IX. Junto con el resto de hermanos, ayuda a construir una muralla para proteger la abadía de los asaltos de los vikingos. Pero una nueva vida de aventuras se presenta ante él cuando conoce a un famoso maestro que llega de tierras extranjeras, cuidando de un antiguo libro mágico que está inacabado. Con la esperanza de terminarlo, Brendan saldrá de la abadía por primera vez y se internará en el peligroso bosque, habitado por todo tipo de criaturas...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada